четвртак, 28. јануар 2021.

Ukusno a lako? Moze i te kako! Mattini testenina u belom sosu sa pecurkama

                 Zdravo svima,dobrodosli na moj blog. Nadam se da cete uzivati u danasnjem postu! 


                                                 Ukusno a lako? Moze i te kako!

                                      Mattini testenina u belom sosu sa pecurkama 

                                  


Kao sto mozete videti po naslovu posta,za danas sam vam  pripremila jako jednostavan a preukusan recept za testeninu. Ja sam koristila Mattini testeninu u kombinaciji sa belim sosom od pecuraka. 


                                  

Pre nego sto krenemo sa receptom, zelela bih da vas upoznam bolje i da vam predstavim novi brend testenine na nasem trzistu. Mattini testenine su pre svega napravljene od kvalitetnih sastojaka,od cistih Durum krupica koje sadrze veliki deo proteina. 100% Durum testenina je elasticnija od klasicne testenine, i tokom kuvanja ima fantasticnu "Al dente" strukturu,bez raskuvavanja i lepljivosti. Priprema se za 9 minuta, i zato je pogodna za danasnje vreme kada svi negde zurimo i cesto nemamo vremena za pripremu hrane. Bas iz tog razloga, preporucujem vam da isprobate ovu testeninu sa idealnim brzim sosom koji sledi u daljem postu. 

                                           


Sastojci:

-1 pakovanje Mattini testenina 

-200 gr sampinjona 

-100 gr slaninice(suvi vrat,pecenica) 

-4 cena belog luka

-malo brasna 

-kisela pavlaka(po ukusu) 

-50 gr kackavalja 

-zacini po ukusu: Biber,So,Persun


   


Priprema: 

-U vecoj serpi staviti vodu da prokuva, dodati malo maslinovog ulja i malo soli. Za to vreme u tiganju na malo ulja proprziti sitno seckani beli luk, i dodati iseckane sampinjone. Kada su sampinjoni skoro gotovi,dodati i slaninicu iseckanu na kockice. Lepo proprziti i dodati par kasika brasna da se malo uprzi,kao kada pravite besamel. Zatim u taj tiganj postepeno dodavati vodu is testenine,i mesati. Dodavati koliko vi zelite da bude redak sos. Ja gledam da ne bude ni previse retko ni previse gusto. Ostaviti da lepo prokuva taj sos, i pred kraj dodati kasiku kisele pavlake, kackavalj i zaciniti. Testeninu procediti i prebaciti direktno u sos. Ostaviti par minuta js na vatri sa sosom i dobro promesati. Na kraju samo dodati persun i mozete servirati i uzivati. Celo vreme postupka pripreme je 20 minuta,zato isprobajte i javljate utiske. 

          


               

  
Zelela bih da se zahvalim kompaniji Mattini na ukazanom poverenju, na prilici da isporbam njihove proizvode. 

Obavezno zapratite Mattini profil na instagramu i pogledajte njihovu ponudu na sajtu. Sigurna sam da ce vam se dopasti,sve preporuke.

                                 


                           Hvala svima na citanju,do sledeceg posta uzivajte u starim! 




Нема коментара:

Постави коментар