Zdravo svima,dobro dosli na moj blog. Nadam se da ce vam se dopasti danasnji post!
Drugari,za danas sam vam pripremila jedan jako sladak post :D tacnije,radi se o receptu za koji ste me mnogi pitali, za moju omiljenu pitu sa jabukom i visnjom uz dodatak plazme i cimeta.
Inace ja nisam veliki ljubitelj slatkih pita,ali ovu sam zavolela kada sam probala kod moje svekrve. Od nje sam dobila ovaj recept,koji je jako lak,a pritom veoma ukusan.
Pita sa jabukom,visnjom,plazmom i cimetom
Sastojci:
-2 pakovanja kora
-5 jabuke
-1 tegla kompota od visnje
-Melvena plazma
-2 kesice cimeta
-Secer
-Ulje
Dodatni saveti:
-od jednog pakovanja kora,ja dobijem 2 rolata.
-da bih pekla pitu u orginalnom plehu sporeta na struju,potrebna su mi 2 pakovanja kora.
-umesto plazme,mozete koristiti griz.
-secer dodati po ukusu.
-ukoliko ne volite visnju,ova pita je odlicna i bez njih.
Priprema:
-Podmazati uljem pleh za pecenje.Mozete po zelji staviti pek papir. Oljustite jabuke,procedite visnje,izbrojite koliko kora imate u jednom pakovanju,i podelite za dva rolata.
Stavite jednu koru na radnu povrsinu,i sasvim je malo pouljite. Na tu koru stavite sledecu koru ali je skupljajte lagano da izgleda kao meh harmonike. Od prilike do pola donje kore treba da bude skupljena. Na tu koru narendajte odprilike jabuku,nabacajte visnje po zelji,ravnomerno rasporedite supenu kasiku plazme, i po zelji rasporedite i secer. Ja uglavnom rasporedim 1 kasiku secera. I na kraju dodajte cimet,i malo pouljite. Ponavljajte proces sve dok vam ne ostane samo jedna kora. Kada je ostala samo jedna kora,nju stavite preko svih tih savijenih kora,ali potpuno ravno,bas paralelno sa prvom. Taj deo koji je ostao prazan,tacnije od polovine gde se donja i gornja kora spajaju,povucite ka delu koji je savijen. Polako uvijate rolat,i pazite da vam te dve kore koje su prazne ostanu u sredini rolata,da vam ne bi izlazilo nista od sastojaka. Napravljeni rolat stavite u pleh i ponovite postupak u zavisnosti od toga koju kolicinu zelite da spremite. Pecite u rerni na 6-ici,ili na 180 stepeni,oko 40-45 minuta. Po zelji,mozete je posuti secerom u prahu,ili skuvati isti preliv kao i za tulumbe i preliti ih,ali ja nekako vise volim kada ostanu hrskave,a i da ne bi bile preslatke. Prijatno!
Nadam se da vam se dopao ovaj post. Ukoliko jeste,ostavite mi u komentaru da li biste zeleli jos neki post sa receptima,i sta vas konkretno zanima. 😊
Do sledeceg posta,poljubac :*
Drugari,za danas sam vam pripremila jedan jako sladak post :D tacnije,radi se o receptu za koji ste me mnogi pitali, za moju omiljenu pitu sa jabukom i visnjom uz dodatak plazme i cimeta.
Inace ja nisam veliki ljubitelj slatkih pita,ali ovu sam zavolela kada sam probala kod moje svekrve. Od nje sam dobila ovaj recept,koji je jako lak,a pritom veoma ukusan.
Pita sa jabukom,visnjom,plazmom i cimetom
Sastojci:
-2 pakovanja kora
-5 jabuke
-1 tegla kompota od visnje
-Melvena plazma
-2 kesice cimeta
-Secer
-Ulje
Dodatni saveti:
-od jednog pakovanja kora,ja dobijem 2 rolata.
-da bih pekla pitu u orginalnom plehu sporeta na struju,potrebna su mi 2 pakovanja kora.
-umesto plazme,mozete koristiti griz.
-secer dodati po ukusu.
-ukoliko ne volite visnju,ova pita je odlicna i bez njih.
Priprema:
-Podmazati uljem pleh za pecenje.Mozete po zelji staviti pek papir. Oljustite jabuke,procedite visnje,izbrojite koliko kora imate u jednom pakovanju,i podelite za dva rolata.
Stavite jednu koru na radnu povrsinu,i sasvim je malo pouljite. Na tu koru stavite sledecu koru ali je skupljajte lagano da izgleda kao meh harmonike. Od prilike do pola donje kore treba da bude skupljena. Na tu koru narendajte odprilike jabuku,nabacajte visnje po zelji,ravnomerno rasporedite supenu kasiku plazme, i po zelji rasporedite i secer. Ja uglavnom rasporedim 1 kasiku secera. I na kraju dodajte cimet,i malo pouljite. Ponavljajte proces sve dok vam ne ostane samo jedna kora. Kada je ostala samo jedna kora,nju stavite preko svih tih savijenih kora,ali potpuno ravno,bas paralelno sa prvom. Taj deo koji je ostao prazan,tacnije od polovine gde se donja i gornja kora spajaju,povucite ka delu koji je savijen. Polako uvijate rolat,i pazite da vam te dve kore koje su prazne ostanu u sredini rolata,da vam ne bi izlazilo nista od sastojaka. Napravljeni rolat stavite u pleh i ponovite postupak u zavisnosti od toga koju kolicinu zelite da spremite. Pecite u rerni na 6-ici,ili na 180 stepeni,oko 40-45 minuta. Po zelji,mozete je posuti secerom u prahu,ili skuvati isti preliv kao i za tulumbe i preliti ih,ali ja nekako vise volim kada ostanu hrskave,a i da ne bi bile preslatke. Prijatno!
Nadam se da vam se dopao ovaj post. Ukoliko jeste,ostavite mi u komentaru da li biste zeleli jos neki post sa receptima,i sta vas konkretno zanima. 😊
Do sledeceg posta,poljubac :*
Нема коментара:
Постави коментар